Samuel L. Jackson in de spotlights

Sinds vorige week speelt Glass bij ons in de zalen. Net als in Unbreakable schittert Samuel L. Jackson in de nieuwste van M. Night Shyamalan wederom als Elijah Price. Hoewel hij ondertussen al 70 jaar is, is het duidelijk dat Jackson nog niet aan stoppen denkt. In het voorjaar zien we hem terug in Captain Marvel en later maakt hij zijn opwachting in onder meer Shaft en Spider-Man: Far From Home. Dat Sam nog hot is in Hollywood mag duidelijk zijn, maar dit wist je (misschien) nog niet…

Onze overige artikels

 • Mexicaanse maestro’s

  De Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón maakt dit jaar kans op een Oscar met zijn nieuwste film Roma. Cuarón en zijn landgenoten Guillermo del Toro en Alejandro González Iñãrritu hebben de voobije 5 jaar al 8 Oscars weggekaapt.

 • Guillermo del Toro

  Het begin van de internationale carrière van Guillermo del Toro (1964) lijkt wat op dat van Alfonso Cuarón. Na succes in eigen land met Cronos (1993) loopt zijn avontuur in de VS – Mimic (1997) - helaas af met een sisser. Op persoonlijk vlak beleeft hij ook een moeilijke tijd. In Mexico wordt de vader van del Toro ontvoerd en moet de familie veel losgeld betalen om hem vrij te krijgen, wat uiteindelijk lukt. James Cameron, die goed bevriend is met del Toro, haalt één miljoen dollar van zijn rekening om het losgeld te helpen betalen.

 • Alejandro González Iñárritu

  Alejandro González Iñárritu (1963) heeft voor hij zijn carrière begint al heel wat van de wereld gezien. Zijn reizen hebben hem beïnvloed als filmmaker zegt hij daarover.

 • Alfonso Cuarón

  Alfonso Cuarón (1961) twijfelt op jonge leeftijd. Wil hij regisseur of astronaut worden? Hij kiest voor het eerste. Een goede keuze zo blijkt.

 • 2018: jaar van de superheld

  Superhelden in de cinema zijn niets nieuws. Zo vloog Superman in 1978 al over het grote scherm. Maar de laatste jaren worden we overspoeld door comic bookverfilmingen. Of het publiek Iron Man en co. ooit beu wordt is de vraag. Maar dat de hype voorlopig nog niet voorbij is, staat vast. Met de knalprestaties aan de box office van Black Panther en Avengers: Infinity War en momenteel ook Aquaman lijkt 2018 nog meer dan ooit het jaar van de superheld.