Amy Adams in de spotlights

Image

Het is al een tijdje stil rond Amy Adams. En het is nog even wachten op haar nieuwe film ‘The Woman in the Window’. De release ervan, die eerst gepland was voor oktober, werd uitgesteld naar 2020 omdat het testpubliek de film verwarrend vond. Aan Adams, die op 20 augustus 45 wordt, zal het alvast niet liggen. We overdrijven niet als we zeggen dat de roodharige één van de beste actrices van haar generatie is, maar dit wist je (misschien) nog niet...

Amy Adams keerde vorig jaar terug op het kleine scherm. In de topserie ‘Sharp Objects’ speelde ze als Camille Preaker nog maar eens de sterren van de hemel. Het begin van haar carrière kende een trage start met enkele kleine gastrollen in populaire reeksen als ‘That ‘70s Show’ en ‘The West Wing’. In 2002 wist ze een behoorlijke rol te strikken in ‘Catch Me If You Can’ met Leonardo DiCaprio maar de grote doorbraak volgde niet. Daar brachten haar eerste Oscarnominatie - voor ‘Junebug’ (2005) – en haar rol in ‘Enchanted’ (2007) verandering in.

Adams is sindsdien alomtegenwoordig in Hollywood. Maar toch wordt ze vaak verward met haar goede vriendin en ‘fellow redhead’ Isla Fisher. Sacha Baron Cohen, bekend van ‘Borat’ en Fishers echtgenoot, plakte ooit Amy’s gezicht over dat van zijn vrouw op hun kerstkaartjes. Blijkbaar heeft niemand het ooit opgemerkt.

Vorig jaar werd Adams voor de 6 e keer genomineerd voor een Oscar (Vice). Helaas werd ze ook voor de 6 e keer geklopt – deze keer door Regina King – en bleef ze met lege handen achter. Thelma Ritter en Deborah Kerr deden het haar voor. Enkel Glenn Close doet nog beter/slechter met zeven nominaties (wat actrices betreft). Adams en Close staan nu trouwens samen op de set van Hillbilly Elegy. Waar zouden die twee het over hebben?

De actrice is geboren op een militaire basis in Italië (haar vader was een militair). Na enkele jaren verhuisde het gezin – Amy telt vier broers en twee zussen - naar Colorado. Adams werd opgevoed als een Mormoon tot haar ouders scheidden in 1985.

Haar beste vriendin is Emily Blunt. De twee werden heel close toen ze samen op de set stonden van ‘Sunshine Cleaning’ (2008). Datzelfde jaar stond ze ook met Lee Pace (Thranduil in The Hobbitfilms) op de set van ‘Miss Pettigrew Lives for a Day’. Blijkbaar was ze toen zo afgeleid dat de regisseur Pace moest vragen om te set te verlaten. ‘He just looked so dashing’, was haar uitleg.

DM

besproken items

een reactie toevoegen

login