‘Long Shot’: Theron en Rogen schitteren als onwaarschijnlijk duo

Image

Minister van Buitenlandse Zaken Charlotte Field (Charlize Theron) wil een gooi doen naar het Amerikaanse presidentschap. Haar campagneteam stelt echter vast dat Field te ernstig overkomt. Daarop huurt ze journalist Fred Flarsky (Seth Rogen) in, op wie ze vroeger nog heeft gebabysit, om haar speeches op te leuken!

Long Shot’ volgt de geijkte formule die in de meeste romcoms terugkomt. Daardoor is de film best voorspelbaar maar laat dat de pret niet bederven. ‘Long Shot’ is verdomd geestig en bij wijlen hilarisch. De openingsscène, waarin de joodse Flarsky (Rogen is zelf een jood nota bene) infiltreert in een bende neonazi’s, is meteen raak.

Hoewel het klassieke rollenpatroon wordt omgedraaid, vindt regisseur Jonathan Levine het genre niet opnieuw uit. Wat Levine – die al vaker met Rogen samenwerkte - wel doet is een uiterst genietbare romantische komedie afleveren waarin de grappen (soms platvloers, meestal echt leuk) elkaar razendsnel opvolgen.

Een enorme troef van de film is het samenspel tussen Theron en Rogen. Je gelooft echt dat het iets zou kunnen worden tussen die twee. Rogen speelt zoals altijd schijnbaar zichzelf. Dat werkt perfect in dergelijke film. Charlize Theron die niet meteen bekend staat om haar komische werk toont nog maar eens wat voor klasbak ze is. De scène waarin ze high onderhandelingen voert en het daaropvolgende interview zijn fantastisch.

De ondersteunende cast met o.a. Alexander Skarsgård als de Canadese premier en Andy Serkis als een Rupert Murdochachtige figuur is ook geweldig.

Verder zit er behoorlijk wat maatschappijkritiek in de film maar het wordt op een zodanig leuke manier gebracht dat het nooit vervelend wordt. En films met Bruce Springsteen op de soundtrack kunnen in ons boekje weinig verkeerd doen. Behalve ‘Fifty Shades of Grey’. Die blijft bagger.

‘Long Shot’ haalt niet het niveau van ‘When Harry met Sally’ (volgens ons de beste romcom aller tijden), maar verdient toch wel een plek als één van de betere in het genre. Een aanrader waar ook de mannen onder ons zeker van kunnen genieten.

DM

besproken items

een reactie toevoegen

login